ThyssenKrupp Huisliften

Thyssenkrupp Encasa, Life in Motion

Ga naar de inhoud

Bel gratis 0800 12 697 Wilt u dat wij bellen?

Subsidies

Omdat we leven in een samenleving met een steeds groter percentage senioren, omdat thuis blijven wonen de oplossing is die niet alleen bij de ouderen zelf maar bij alle partijen de voorkeur geniet, steunen verschillende overheden (Vlaams, provinciaal en gemeentelijk) met premies het aanpassen aan alle leeftijden van woningen. De trap- en huislift is zo een aanpassing die voor premies in aanmerking komt.

Naast premies kunnen ook fiscale voordelen, gunstige BTW-tarieven en interessante leningen een te overwegen piste zijn.

U moet weten dat:

  • het aanbod van en de voorwaarden voor subsidies blijven evolueren - vooral in de positieve zin;
  • de criteria voor de verschillende subsidies uiteraard door iedereen anders in te vullen zijn;
  • die gegevens bovendien persoonlijk en vertrouwelijk zijn.

Daarom zorgen wij er hier vooral voor dat u makkelijk de weg vindt naar de voordelen waar u recht op heeft. Onze adviseur zal tijdens zijn thuisbezoek graag met u de concrete mogelijkheden bekijken als u dat wenst.

TIPS van uw adviseur van ThyssenKrupp Encasa:

  • Weet dat het aanbod van subsidies verschilt naargelang waar u woont, hoe oud u bent, wat uw inkomen is, het KI van uw woning enz.
  • Misschien geraakt u niet meteen door alle vragen op de websites, misschien moet u hier en daar eerst wat informatie bijeen zoeken. Laat u niet ontmoedigen, zet door, herbegin desnoods een paar keer tot u alles krijgt ingevuld. Het kan de moeite lonen.
  • Sommige premies moet u aanvragen voor de werken, andere pas nadat u de factuur van de werken heeft ontvangen. Het is verstandig om steeds vooraf alle inlichtingen in te winnen.

www.premiezoeker.be
Dit is dé centrale website voor het zoeken naar subsidies.
Kies voor verbouwen (tenzij u nieuwbouwt en meteen een lift voorziet) en volg de verdere instructies. Een teller onderaan laat bij elke stap zien welke maatregelen voor u in aanmerking komen.

Ook al zal www.premiezoeker.be u de weg wijzen naar zo goed als alle voordelen, hier ook al enkele interessante rechtstreekse links :
http://www.wonenvlaanderen.be en meerbepaald http://www.wonenvlaanderen.be/premies/vlaamse_aanpassingspremie_voor_ouderen
Dit is de website van de Vlaamse overheid voor een goede en betaalbare woning voor iedereen in Vlaanderen. Premies maken daar een belangrijk deel van uit. Kies ‘(ver)bouwen’ en volg de verdere instructies.
TIP: de inkomensgrenzen werden op 1-1-2012 aangepast.

WEST-VLAANDEREN

OOST-VLAANDEREN

VLAAMS-BRABANT

ANTWERPEN

LIMBURG

ANDERE
www.entervzw.be
= Vlaamse Expertisebureau toegankelijkheid

www.rechtenverkenner.be
Kijk bij ‘Wonen’. Bij ‘Welzijn’ vindt u er ook allerlei informatie over rechten i.v.m. thuiszorg.

www.vaph.be
= Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap